donderdag 28 juni 2012

Bavarois van verse aardbeien


Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr rijpe aardbeien
7 gr bladgelatine
1 eetl. vers citroensap
70 gr suiker
400 ml slagroom
zonnebloemolie

Bereiding:
1. Week de gelatine in koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer 200 gr met de staafmixer. Klop in een andere kom de slagroom stijf.

2. Verwarm het citroensap met 2 eetlepels water en 50 gr suiker (laat het niet koken). Knijp de gelatine uit en los het al roerend op in het warme citroensap. Giet dit bij de gepureerde aardbeien en maal nog heel even door met de staafmixer. Laat dit in een hoge kom goed lobbig worden.

3.  Spatel vervolgens beetje bij beetje de slagroom door de lobbige aardbeiensaus tot alles goed is vermengd. Giet dit in een met olie ingevette puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot een dag opstijven.

 4. Snijd de overige aardbeien in plakjes en meng met de overgebleven 20 gr suiker.  Zet dit mengsel ook in de koelkast. Om de pudding gemakkelijk te kunnen storten, de puddingvorm even in heet water zetten. Serveer de bavarois met de aardbeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten