dinsdag 12 juni 2012

Drumsticks met Parmezaanse kaas

AS

Ingrediënten voor 4 personen:
- 16 drumsticks met vel
- 70 g boter
- 2 el olijfolie, plus extra voor de bakplaat
- 200 g Parmezaanse kaas fijn geraspt
- 2 el gedroogde oregano
- 2 el pikant paprikapoeder
- 2 tl gedroogde peterselie
- zout en peper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 195' C.

2. Smelt de boter in een pan op een laag vuur. Voeg dan de olie toe en giet het mengsel in een mengkom. Wentel de drumsticks goed door het mengsel.

3. Meng de Parmezaanse kaas, oregano, paprikapoeder en de peterselie in een andere kom en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Doe dit mengsel in een diepvrieszak. Voeg de drumsticks één voor één toe, sluit de zak af en schud alles goed tot het vlees gelijkmatig gepaneerd is. Masseer zonodig het vlees door de zak heen, zodat alles goed hecht.

4. Leg de drumsticks op een licht met olie ingevette bakplaat. Bak ze in 35 á 40 min. goudbruin en krokant. Draai ze halverwege het bakken evt. een keer om.

Bron: Tana's keukengeheimen, Tana Ramsay