vrijdag 22 juni 2012

Gegratineerde bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen:
Bloemkool in flinke roosjes
2,5 dl crème fraîche
2 eierdooiers van scharreleieren
10 gr fijn geraspte parmezaanse kaas
100 gr dolcelatte (kaas) of geraspte kaas
3-4 el paneermeel
snufje cayennepeper of kerriepoeder
zout en peper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 gr C.

2. Breng op hoog vuur een pan water aan de kook, voeg de roosjes toe en kook ze in 5-10 min. gaar.
U moet er gemakkelijk met een mes in kunnen prikken. Giet ze af en laat ze goed uitlekken!

3. Meng voor de saus de crème fraîche, eierdooiers en parmezaanse kaas door elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper en roer alles goed door elkaar.

4. Doe de bloemkoolroosjes in een overnschaal en schenk er de saus over. Verkruimel de dolcelatte er in grote stukken over (of de geraspte kaas). Strooi hier de paneermeel en de cayennepeper (of kerriepoeder) over.

5. Bak de schotel in 15-20 min goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten